Atlas

Het Atlas kussen zorgt voor een goede ondersteuning, biedt een uitzonderlijk comfort en bevordert daardoor de slaap. De vulling is 100% natuurlijk geselecteerd en gezuiverd kaf van spelt en boekweit.

De structuur van spelt kaf zorgt voor een permanente ventilatie. Spelt kaf absorbeert ook vocht en is daarom aanbevolen voor wie s’ nachts transpireert. Ideaal voor in de zomer: fris en luchtig.

Boekweitdopjes zijn geurloos en kleiner dan spelt kaf. Ze geven het kussen een voller en vaster gevoel en houden het lang veerkrachtig.

Na enkele jaren verdwijnt de aangename veerkracht van het kaf. Voor die reden voorzien wij aan zéér gunstige prijzen navullingen van beide kaf-soorten.

Collectie Atlas kussens

Atlas Boekweitkaf kussen

Het Atlas boekweitkussen is gemaakt van een damast, een 100% ongebleekte katoen en gevuld met gezuiverd boekweitkaf. Dit kussen geeft een vast gevoel en de boekweitdopjes blijven lang veerkrachtig en zijn volledig geurloos.

Atlas kussens garanderen een goede ondersteuning voor het hoofd en nek, zelfs als u veel beweegt in uw slaap. Het Atlas kussen kan men navullen dankzij een handige ritssluiting en de hoes is machine-wasbaar, mits de vulling tijdelijk te verwijderen uiteraard.

Volledig ontspannen slapen begint met een optimale ondersteuning van je lichaam. Doordat je nek en hoofd volledig worden ondersteund in elke slaappositie, lig je ontspannen en wordt het inslapen bevorderd. Het Atlasgamma helpt je te genieten van deze optimale nachtrust.

Fysieke klachten aan rug, schouder en nek worden voorkomen en verminderd. Vaak geldt dat als je eenmaal een boekweitkussen hebt geprobeerd, je jezelf zal afvragen hoe je al die tijd zonder hebt gekund.

Atlas boekweitdoppen kussen en verpakking

Waarom boekweitkaf?

Boekweitdoppen zorgen met hun unieke kwaliteiten voor optimaal comfort. Het boekweitkussen werkt therapeutisch voor lichaam en geest, omdat het een goede nachtrust bevordert.

Een boekweitkussen geeft meer stevigheid dan kussens met vullingen zoals dons, veren, traagschuim of andere synthetische vullingen. Hierdoor zorgt een boekweitkussen voor een optimale ondersteuning van hoofd en nek zonder dat het daarbij hard aanvoelt. De boekweitdoppen passen zich aan de vorm en het gewicht van je hoofd en nek aan. Zodoende voelt het kussen als een verlengstuk van je lichaam en kunnen je spieren in je rug, schouders en nek zich helemaal ontspannen. Door deze ontspanning zal je makkelijker inslapen en zal je je bij het bij het ontwaken fit en uitgerust voelen.

Reeds eeuwen zijn Aziatische gezondheidsdeskundigen zich bewust van de voordelen van het slapen op een boekweitkussen. In Japan wordt het boekweitkussen bijvoorbeeld al sinds oudsher therapeutisch gebruikt om mensen te genezen van migraine. Ook vandaag de dag worden de boekweitkussens nog steeds veel gebruikt in Azië. In Japan is het zelfs het meest gangbare hoofdkussen. Ook binnen Europa ervaren steeds meer mensen de voordelen van de boekweitkussens waardoor ook hier de kussens aan populariteit winnen.

Atlas Speltkaf kussen

Speltkaf: een natuurlijke oplossing tegen nachtelijk zweten.

Nachtzweten is een veel voorkomende klacht, zowel bij mannen als vrouwen. Hoewel de oorzaak vaak onbekend is, kan dit vaak aan de slaapomgeving liggen. Een te warme slaapkamer, slaapkleding, dekens of het matras kunnen aan de basis liggen.

Een oplossing voor een betere ventilatie is een goed kussen, gevuld met… speltkaf. Tijdens de slaap is het belangrijk dat het hoofd koel is.

Atlas speltkaf kussen en verpakking

Waarom speltkaf?

Het speltkafkussen biedt een goede ondersteuning voor je hoofd, en stimuleert een comfortabele houding. Wat veel mensen niet weten, is dat speltkaf de eigenschap heeft vocht te absorberen. Het wordt speciaal aanbevolen voor nachtelijke zweters. De structuur van het speltkaf zorgt voor een constante ventilatie, wat dit kussen fris en luchtig maakt. Zelfs tijdens warme zomernachten voelt het kussen nog steeds lekker koel aan.

Speltkafkussens zijn 100% natuurlijk en dus milieuvriendelijk. De vulling ondersteunt je nekwervels op een juiste manier, zodat je diep en rustig kan slapen. Dit heeft een positief effect bij hoofdpijn, stress en slapeloosheid. Het kussen heeft ook een ritssluiting, wat handig is voor het navullen of reinigen van de kussensloop.

Het is wenselijk om het kussen na enkele jaren gebruik bij te vullen met nieuw kaf. Dankzij een rits is de vulling gemakkelijk aan te passen.

Atlas Boekweitkaf navulling

Als het kussen dagelijks 8 uur gebruikt wordt verdwijnt na enkele jaren ook de veerkracht van het kaf. Los van de veerkracht is het ook wenselijk om de vulling van nieuw fris kaf te voorzien om +/- 2 à 3 jaar. Dankzij een rits is de vulling gemakkelijk aan te passen of te vervangen.

Atlas boekweitdoppen navulling

Atlas Speltkaf navulling

Als het kussen dagelijks 8 uur gebruikt wordt verdwijnt na enkele jaren ook de veerkracht van het kaf. Los van de veerkracht is het ook wenselijk om de vulling van nieuw fris kaf te voorzien om +/- 2 à 3 jaar. Dankzij een rits is de vulling gemakkelijk aan te passen of te vervangen.

Atlas speltkaf navulling