Atlas Boekweitkaf kussenSpeltkaf kussenBoekweitkaf navullingSpeltkaf navulling

Het Atlas kussen zorgt voor een uitzonderlijk comfort dankzij de voor 100% natuurlijke samenstelling van de vulling: geselecteerd en gezuiverd kaf van spelt of boekweit, voorzien van een kwaliteit damast geweven hoes met ritssluiting zodat u dit kussen kan bij-, hervullen met de beschikbare navullingen.

 • Speltkaf absorbeert vocht en is daarom aanbevolen voor wie ’s nachts transpireert. Bovendien zorgt de structuur van speltkaf voor een permanente ventilatie. Een ideaal kussen dus voor in de zomer: fris en luchtig.
 • Boekweitdopjes zijn geurloos en kleiner dan speltkaf. Ze geven het kussen een voller en vaster gevoel en houden het lang veerkrachtig. Het kussen geeft een goede ondersteuning, zelfs voor wie tijdens zijn slaap veel beweegt.

Beide bevorderen de slaap en bieden een goede ondersteuning.

Kersepitje Classic

Atlas Boekweitkaf kussen

Het Atlas boekweitkussen is gemaakt van 100% ongebleekt geweven katoen damast en gevuld met gezuiverd boekweitkaf. Boekweitkaf is geurloos. Dit kussen geeft een vast gevoel en de boekweitdopjes blijven lang veerkrachtig. Het garandeert een goede ondersteuning, zelfs als u veel beweegt in uw slaap. Ideaal voor mensen met nek-, en spierpijn.

Het Atlas kussen kan men navullen dankzij een handige ritssluiting en de hoes is wasbaar, mits deze vulling tijdelijk te verwijderen. Al onze producten worden met zorg handgemaakt bij inatura in Antwerpen.

Technische Fiche

 • Kleur: ecru
 • Materiaal buitenstof: Ongebleekt geweven katoen damast
 • Vulling: gezuiverd boekweitkaf
 • Afmeting product: 90mm x 560mm x 440mm (HxBxL)
 • Gewicht product: +- 2600gr
 • Afmeting verpakking: 420mm x 200mm x 350mm (HxBxL)
 • Gewicht in verpakking: +- 2900gr
 • Verpakt per: Omdoos: 4st – Pallet: 80st
 • Afmeting omdoos: 340mm x 400mm x 600mm (HxBxL)
Kersepitje Classic

Atlas Speltkaf kussen

Atlas Speltkaf kussen omschrijving …

Technische Fiche

 • Kleur: ecru
 • Materiaal buitenstof: Ongebleekt geweven katoen damast
 • Vulling: gezuiverd speltkaf
 • Afmeting product: 90mm x 560mm x 440mm (HxBxL)
 • Gewicht product: +- 1600gr
 • Afmeting verpakking: 420mm x 200mm x 350mm (HxBxL)
 • Gewicht in verpakking: +- 2900gr
 • Verpakt per: Omdoos: 4st – Pallet: 80st
 • Afmeting omdoos: 340mm x 400mm x 600mm (HxBxL)

Atlas Boekweitkaf navulling

Atlas boekweitdoppen navullingHet is wenselijk om het kussen na enkele jaren gebruik bij te vullen met nieuw kaf. Dankzij een rits is de vulling gemakkelijk aan te passen.

Waarom een boekweitkussen ?

Volledig ontspannen slapen begint met een optimale ondersteuning van je lichaam. Dit bereik je door het gebruik van een gezondheidskussen van boekweitkussen.nl. Doordat je nek en hoofd volledig worden ondersteund in elke slaappositie, lig je ontspannen en wordt het inslapen bevorderd. Deze gezondheidskussens helpen je genieten van een optimale nachtrust en zijn voor iedereen een weldaad. Daarbij kunnen fysieke klachten aan rug, schouder en nek worden voorkomen en verminderd. Vaak geldt dat als je eenmaal een boekweitkussen hebt geprobeerd, je jezelf zal afvragen hoe je al die tijd zonder hebt gekund.

Hoe werkt het?

Boekweitdoppen zorgen met hun unieke kwaliteiten voor optimaal comfort. Het boekweitkussen werkt therapeutisch voor lichaam en geest, omdat het een goede nachtrust bevordert.

Een boekweitkussen geeft meer stevigheid dan kussens met vullingen zoals dons, veren, traagschuim of andere synthetische vullingen. Hierdoor zorgt een boekweitkussen voor een optimale ondersteuning van hoofd en nek zonder dat het daarbij hard aanvoelt. De boekweitdoppen passen zich aan de vorm en het gewicht van je hoofd en nek aan. Zodoende voelt het kussen als een verlengstuk van je lichaam en kunnen je spieren in je rug, schouders en nek zich helemaal ontspannen. Door deze ontspanning zal je makkelijker inslapen en zal je je bij het bij het ontwaken fit en uitgerust voelen.

Voor mensen die nachtelijk zweten of opvliegers hebben, kan het boekweitkussen een uitkomst bieden. Tijdens de slaap is het belangrijk dat het hoofd koel is. De optimale luchtcirculatie van een boekweitkussen zorgt voor de gewenste verkoeling van het hoofd. Zelfs tijdens warme zomernachten voelt het kussen nog steeds lekker koel aan.

Reeds eeuwen zijn Aziatische gezondheidsdeskundigen zich bewust van de voordelen van het slapen op een boekweitkussen. In Japan wordt het boekweitkussen bijvoorbeeld al sinds oudsher therapeutisch gebruikt om mensen te genezen van migraine. Ook vandaag de dag worden de boekweitkussens nog steeds veel gebruikt in Azië. In Japan is het zelfs het meest gangbare hoofdkussen. Ook binnen Europa ervaren steeds meer mensen de voordelen van de boekweitkussens waardoor ook hier de kussens aan populariteit winnen.

Atlas Speltkaf navulling

Atlas speltkaf navullingHet is wenselijk om het kussen na enkele jaren gebruik bij te vullen met nieuw kaf. Dankzij een rits is de vulling gemakkelijk aan te passen.

Speltkaf: een natuurlijke oplossing tegen nachtelijk zweten.

Nachtzweten is een veel voorkomende klacht, zowel bij mannen als vrouwen. Hoewel de oorzaak vaak onbekend is, kan dit vaak aan de slaapomgeving liggen. Een te warme slaapkamer, slaapkleding, dekens of het matras kunnen aan de basis liggen. Een oplossing voor een betere ventilatie is een goed kussen, gemaakt van speltkaf.

Het speltkafkussen biedt een goede ondersteuning voor je hoofd, en stimuleert een comfortabele houding. Wat veel mensen niet weten, is dat speltkaf de eigenschap heeft vocht te absorberen. Het wordt speciaal aanbevolen voor nachtelijke zweters. De structuur van het speltkaf zorgt voor een constante ventilatie, wat dit kussen fris en luchtig maakt.

Speltkafkussens zijn 100% natuurlijk en dus milieuvriendelijk. De vulling ondersteunt je nekwervels op een juiste manier, zodat je diep en rustig kan slapen. Dit heeft een positief effect bij hoofdpijn, stress en slapeloosheid. Het kussen heeft ook een ritssluiting, wat handig is voor het navullen of reinigen van de kussensloop.

De producten zijn naar mijn mening de beste in hun soort, en de verkoper beantwoordde een vraag die ik had snel en zeer vriendelijk! Uitmuntende producten en uitstekende klantenservice dus!

MG, uit Amsterdam 10/10