inatura, een warm gevoel

Een gamma 100% natuurlijke producten

Sinds 1996 legt Inatura zich toe op de productie van “natuurlijke wellness producten” met een pittig karakter. Ongetwijfeld ken je het “Kersepitje” – het originele kersenpitkussentje uit Antwerpen – waar het allemaal mee begon. Internationale belangstelling bleef niet uit. We verdelen onze producten in gans Europa en ver daarbuiten.

Ondertussen is ons professionele en particuliere gamma uitgebreid met een waaier aan weldadige verzorgings- en verwenproducten waar je altijd weer een beetje warm van wordt.

Met een ecologisch én gevarieerd productengamma voor jong en oud draagt inatura haar steentje bij tot een meer knussere en mooiere wereld. Ontdek de verschillende formaten en toepassingen van de warmtekussens. Ervaar hoe ze heerlijk doen ontspannen of doeltreffend vervelende pijnen of ongemakken kunnen verlichten.

Gebruik één van onze kleurrijke poefjes  als ergonomisch, cosy meeneemstoeltje of voor zitcomfort bij meditatie . Vlei je hoofd neer op onze navulbare hoofdkussens gevuld met kaf van spelt of boekweit. Ontdek hun ondersteunende eigenschappen en slaap verbeterende kwaliteiten. Verwen jezelf of anderen met de zalige parfums van het Aromatics gamma. En de kleintjes zullen zeker gehecht geraken aan onze schattige knuffels met “warmte gevend buikje”.

Al onze producten zijn het resultaat van een niet aflatend streven naar hoge kwaliteit. Ze blijven daardoor ook jaren bruikbaar.

Inatura producten, een gamma voor iedereen die zichzelf of een ander een warm hart toedraagt.

Your Content Goes Here

Handgemaakt in België

Onze producten en klanten staan bij inatura hoog aangeschreven. Zeker. Maar op de eerste plaats komen onze mensen. Onze mindervaliden. Arop, onze moederfirma, is uiteindelijk een maatwerkbedrijf.

We hebben door de jaren heen een optimale mix kunnen bewerkstelligen tussen mens en machine. Onze afdeling zorgt ervoor dat onze doelgroep-medewerkers te allen tijde beschikken over de modernste apparatuur om het handwerk dat ze uitvoeren kwalitatief hoogstaand kunnen houden. De uitval na kwaliteitscontrole hebben we in de laatste 5 jaar kunnen terugbrengen naar 0,8%.

Ons ISO 9001:2015 zorgde, naast de richtlijnen van onze ‘British Standard’ en de gedrevenheid van het team, voor deze terugval van 9%. En daar zijn we – terecht – zeer fier op.

Gepersonaliseerde productie

  • Een hartverwarmend kersepitttenkussen in de vorm van een hartje met een leuke tekst op?
  • Je lief haar koosnaampje op een zalig hoefijzerkussen?
  • Of de naam van je oogappel op zijn favoriete warmteknuffel?

Wel, het kan allemaal.

Op vele van onze producten kunnen we in serie – of zelfs per stuk – een tekst of logo aanbrengen. We doen dit op een duurzame manier. Zonder gebruik van chemicaliën, verven, inkten of transferts. We investeerden in een lasermachine die uw creatie of idee haarscherp vorm kan geven. Maar daar stopt het niet.

In serie geproduceerde artikelen zoals Kersepitje en ProFysio kunnen (vanaf 1.500 ex) ook geleverd worden in een co-branded box. Uw logo & tekst kan dan mee op onze lay-out voorzien worden. En dit alles wederom 100% in huis.

Wilt u écht uw eigen product. Eigen doek, eigen vulling, eigen look&feel, eigen verpakking, …

Ook dat mag geen probleem zijn. We maken Private Label en White Label producten volledig naar uw wens. Uni’s of lijnen. Eenmalig, seasonal of repetitief. En dat in alle mogelijke talen. Geen enkele uitdaging gaan we uit de weg. Try us!

Succes story of het resultaat van pro-actief innovatief meedenken met de klant? Wie zal het zeggen?

Alweer 20 jaar geleden stelde Nature&Découverte, (een Franse uit de kluiten gewassen retailer/keten) ons de vraag een Private Label te bedenken. Eén product dat bij hen goed zou lopen met alle troeven van ons bestaande gamma. Na wijs beraad kwamen we uit met bij een nekmodel dat uitgevoerd werd in een doek dat aan hun specificaties aangaande veiligheid moest voldoen verpakt in een stevige doos met verleidelijke lay-out waarbij het kussen een één op één traceerbaarheid moet hebben. De gebruiksaanwijzing werd naar hun richtlijnen gemaakt in de talen die zij voorop stelden.

Wel, nu 20 jaar later, leveren wij nog steeds dat kussen bij dezelfde klant. Het is door de jaren heen met de regelmaat van de klok verbeterd, geoptimaliseerd, 100% traceerbaar gemaakt, duurzamer en steviger geworden. Onze zakenrelatie met hen is dan uiteraard ook – wat dacht je? – zéér positief geëvolueerd. We leverden ondertussen al meer dan één miljoen (!) kussentjes uit en maakten evenveel Fransmannen (én vrouwen) blij.

Fransman blij, wij blij. Ook iets voor u?

Franse zakenrelatie,

Snelle bevoorrading

Er gaat een lang (maar boeiend) proces schuil achter onze producten.

En dat alles onder hetzelfde dak. Verschillende merken zijn in de lage landen een begrip zoals o.a. “Het Kersepitje”.

Maar daar stopt het niet. We produceren onze artikelen nu in ongeveer 24 talen en leveren aan zelfs meer landen. En dit alles uit stock! We gaan er prat op dat welke bestelling ook binnen de 4 dagen kan opgehaald worden. Eén doos, één lorry of één container, dat is de uitdaging. Het is een huzarenwerk voor onze logistieke dienst om die belofte waar te maken. Elke dag opnieuw. De uitmuntende klantentevredenheid is dan ook “The cherry on the cake”!

We leveren vlot uit aan importeurs, aankoopcentrales, groothandels, ketens of winkels, en ondertussen ook via onze eigen webshop aan eindklanten in binnen- én buitenland. Europa en verder… Van enkele dozen naar volle vrachten. Weg én zeetransport.

De Inatura klant – rechtstreeks of via de retail beleverd – wordt steeds mondiger. En maar goed ook.

Hiervoor hebben we een emailadres (info@inatura.com) en een vragenbaak op onze site waar dagelijks vele vragen, opmerkingen maar ook suggesties en dankbetuigingen op komen.

Onze customer service ziet het dan ook een uitdaging om klanten zo snel mogelijk van de juiste antwoorden te voorzien.